17 Januari

Dagen har flutit på ganska bra idag. Är på Bolmsö hos mina föräldrar. Ute är det galet kallt så man nästan blir knäpp, fattar inte varför det inte ens blir en gnutta varmare :P 

Idag har vi varit i Ljungby och handlat lite mat och sånt sen på kvällen gjorde jag den efterlängtade chokladtårtan, den blev smaskig och till hade jag hallon och grädde. mums mums säger jag :)

Så klart kollade jag och Mattias på körslaget och till Mattias förskräckelse så åkte Wells och därmed Falkenberg ut. Mohaha, de var faktiskt sämst ikväll så det tycker jag var helt rätt beslut svenska folket.

Dagens roligaste var när mamma körde bil idag och istället för att svara i mobilen som ringde så tog hon bananen, hon höll i, till örat och sa hallå. Ibland händer det knäppa saker.

Nu är klockan faktiskt över tolv och det betyder att det är den 18 Januari nu.....

Nu ska jag sova lite. Puss & Kramis // Sofie

Receptet på tårtan jag bakade. (OBS jag struntade i pinjekärnorna.)
 





Ingredienser

15-20 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
1/2 dl rostade pinjekärnor

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0